Öntött gumi burkolat

Öntött gumi burkolat

Tárasaságunk 2013. évben kezdte meg ütéscsillapító öntöttgumi burkolatok kivitelezését.
Elsősorban játszóterek ütéscsillapító felületeinek kialakítását végezzük.

 

Öntött gumi burkolatÖntött gumi burkolat

Az általunk alkalmazott technológia a legösszetettebb, legbonyolultabb minták kialakítását is lehetővé teszi, melynek okán a tervezők által megálmodott tematikus felületek is probléma mentesen megvalósíthatóak.

 

Öntött gumi burkolat

Továbbá vállaljuk sportpályák, futókörök gumifelületeinek kivitelezését is, amennyiben a Megrendelői elvárás a víz helyben történő hasznosítása.
Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mivel az általunk preferált technológia révén egy vízáteresztő gumifelület jön létre, melynek egyik legfontosabb előnye a vízlepergető rendszerekkel szemben, hogy a víz elszikkasztása a felület alatt történik meg.

 

Az utóbbi időben a környezettudatos gondolkodás egyre inkább teret hódított, mely szemlélet egyik legfontosabb ismérve, hogy a csapadékvizet ne vezessük el -jelentős költségek felhasználásával- a zöldfelületekről, hanem a lehető legnagyobb részét tartsuk meg a területen, javítva ezzel a talaj megfelelő vízháztartását.
Mivel a játszóterek, futókörök elsősorban zöldfelületekbe integrálódnak, ezért az általunk alkalmazott vízáteresztő technológia megfelelő választ ad erre a jogos környezettudatos elvárásra.
Ugyanakkor jóval költséghatékonyabb megoldás is, mint különböző épített elemek alkalmazásával elvezetni az egyébként is már túlterhelt közművekbe a csapadékvizet.

 

Öntött gumi burkolat

Az általunk megvalósított ütéscsillapító felületek a helyszínen készülnek általában két réteg öntöttgumi burkolat kialakításával.
Az ütéscsillapító hatást elsősorban az úgynevezett bázis réteg - melyet SBR felületnek nevezünk - látja el.
Ennek vastagsága a felületre telepítendő játszóeszközök HIC értékétől - azaz kritikus esési magasságától - függ.

 

Öntött gumi burkolatÖntött gumi burkolat

A technológiai utasításokban előírt száradást követően erre a rétegre kerül a színes öntöttgumi felület, melyet EPDM felületnek nevezünk.

 

Öntött gumi burkolat

A tervezők által a legváltozatosabb elképzelések alapján megálmodott minták kialakítása ebbe a felületbe történik meg.

 

Öntött gumi burkolat

Társaságunk az elmúlt évek során számos alapanyag gyártó számos termékét használta már fel a gumifelületek kialakítása során.
Hosszú évek szakmai tapasztalatai alapján mindig az adott körülmények figyelembe vételével választjuk ki azokat az alapanyagokat, melyek felhasználásával az adott munka során elérjük a Megrendelő által elvárt legmagasabb minőséget, mely a felület megjelenésében és nem utolsó sorban annak tartósságában nyilvánul meg.

 

Sík felületek mellett rézsűs felületek, térplasztikai elemek, sőt egyedileg gyártott parkberendezési tárgyak öntöttgumival történő burkolását is meg tudjuk valósítani az általunk alkalmazott speciális simítási technológia alkalmazásával.

 

Öntött gumi burkolatÖntött gumi burkolatÖntött gumi burkolat

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését az általunk készített öntöttgumi felület, úgy állunk szíves rendelkezésére.